14/3 Studiedag Growing Mindset

Mensen met een vaste mindset hebben het gevoel dat kwaliteiten onveranderlijk zijn. Ze voelen zich slim wanneer ze iets snel en perfect doen. Ze doen daarom liever geen dingen die lastig zijn. Mensen met een vaste mindset vinden fouten maken vreselijk: als je slim bent wanneer alles snel en goed gaat, ben je vanzelfsprekend dom wanneer je fouten maakt. Of dat is hun overtuiging toch .... Daarom vermijden ze lastige of moeilijkere opdrachten en gaan ze uitdagingen uit de weg.

Mensen met een groeimindset genieten echter van moeilijkere opdrachten en zien dit als een uitdaging. Fouten maken hoort er voor hen gewoon bij: je kunt van fouten leren. Ze blijven doorzetten ook wanneer het moeilijker gaat.

Een groeimindset leidt tot een passie voor leren. Wil je iemand zijn talenten optimaal laten benutten, dan is het van belang dat men een groeimindset ontwikkelt. Het goede nieuws is: je kunt je mindset veranderen en volwassenen kunnen kinderen helpen een groeimindset aan te leren of te behouden!
(bron: Werkboek Mindset, hettalentenlab.nl)

Tijdens deze dag leren we hoe je een groeimindset kunt stimuleren bij jezelf en bij anderen. Deze dag is boeiend voor leerkrachten, zorgleerkrachten, logopedisten, ouders, directies, ... en onmiddellijk praktisch inzetbaar.

Na deze dag ben je je bewust van je eigen mindset en kan je het 'groeidenken' stimuleren bij anderen (bv. in je klas, in je therapiesessie, in je gezin, ...).
We wisselen theorie af met concrete oefeningen en inspirerende filmpjes.

Praktische informatie

Locatie:
Kinderen Centraal, Bisschoppenhoflaan 436 te 2100 Deurne

Data:
Donderdag 14 maart 2019 van 9u30 – 16u00

Prijs
€ 150 incl. lunch

Je plaats is gereserveerd na betaling van € 150 op rekeningnummer: BE40 7330 2483 5363 met vermelding van 'workshop mindset' en naam/voornaam.

Meer info en/of inschrijvingen:
Let op: max. 20 deelnemers. Wil je zeker zijn van een plekje, aarzel dan niet en schrijf nu al in!

Terug