Ayco De Geyter

INPP therapeut

Toen we 8 jaar geleden ons eerste kindje adopteerden, gingen we wanhopig op zoek naar manieren om onze band te verstevigen. Een cursus babymassage was een mooi begin, maar we wilden méér.  Zo kwamen we bij Sherborne terecht, een ongedwongen, speelse manier om de hechting tussen ouder en kind te stimuleren. Omdat we niet direct iemand vonden die ons deze pedagogiek kon aanleren, volgden we zelf de opleiding Sherborne Bewegingspedagogiek en gingen thuis aan de slag. Mooie momenten samen én een duidelijke bevordering van ons hechtingsproces waren het resultaat. 

Zelf doe ik al bijna 20 jaar wekelijks aan yoga en ondervind de positieve effecten hiervan aan den lijve. Vanzelfsprekend was het dus om ook dit door te geven aan onze kinderen. Kinderyogaboeken waren een grote hulp. Een opleiding kinderyogadocent bij Kreakatau verdiepte mijn kennis en gaf me zelfvertrouwen. 

Enkele jaren later kwam ik, opnieuw door mijn kroost, in contact met Reflex Integratie Therapie. Een behandelingsmethode voor een heel andere problematiek, maar opnieuw een methode die je hoofdzakelijk in huiselijke kring kan uitoefenen, wat de band met je kind alleen maar versterkt. 

Deze ervaringen wil ik ontzettend graag met andere kinderen en andere ouders delen. Als het zoveel moois doet voor mijn kindjes, dan doet het wellicht evenveel moois voor anderen. 

Dit schooljaar staat er een opleiding Integratieve Kinder- en Jeugdpsychotherapie bij het AIHP op het programma, zodat ik met nog meer bagage naar jullie kinderen kan kijken.