Annemie Van den Bergh

Therapeut

Ik ben Annemie Van den Bergh en volgde de opleiding psychologie aan de hogeschool. Tijdens mijn werk kwam ik mensen tegen die vastgelopen waren op oude emotionele pijnlijke plekken. Ik ging op zoek naar antwoorden. Wat doe je ermee? Hoe ga je ermee om? Doorheen de opleidingen heen werden de antwoorden steeds duidelijker.

Ik volgde de opleiding tot rouwconsulent voor volwassenen. Daarna volgde ik een opleiding bij Lut Celie, over het begeleiden van kinderen met emotionele pijn. Het is aan deze visie en manier van werken om kinderen te begeleiden dat ik mijn hart verloren heb.

Op hetzelfde moment volgde ik te Brugge een opleiding tot kinderyoga docent volgens de methode van Helen Purperhart. Nog een mooie aanvulling en verrijking was de opleiding kunstzinnig werken met drama, beweging en dans alsook de opleiding tot kindertolk.

Dit alles maakt dat ik kan inspelen op de noden van de ouders, het kind en de school. Samen gaan we op stap, kijken we welke stappen er nodig zijn om terug in beweging te komen. Dit kan zijn vanuit het creatieve, via drama, beweging, opstellingen, spel of relaxatie tot het voeren van een gesprek.

Dit kan gegoten zijn in een groepsactiviteit of individueel zijn.  

Ik ben zelf moeder van vier zonen, waar ik door de drukte heen, volop van geniet.

Voor meer info over mijn visie en eigen praktijk kan je terecht op  www.praktijksamenopstap.be.

Ik vind het zeer fijn te mogen en kunnen samenwerken met ‘Station Kinderen Centraal’.

Ondertussen organiseer ik ook groepen voor ouders waar ze de ruimte krijgen om te kunnen groeien. Daarnaast geef ik oudercursussen, organiseer ik workshops rond kinderyoga en massage, workshops rond hoe omgaan met verlies bij kinderen, … Ik leid ook zelf kinderyoga groepjes in Kinderen Centraal en ouders kunnen yoga volgen in mijn praktijk ‘ Samen op Stap' te Loenhout.