Anke Van Oevelen

Logopedist

Ik ben Anke Van Oevelen, sinds 18 jaar aan de slag als logopediste. Doorheen de jaren specialiseerde ik me in de diagnostiek en behandeling van taal- en leerstoornissen.

In juni 2018 rond ik mijn postgraduaat Talentontwikkeling af waardoor ik nog meer bagage heb om talentgericht met kinderen en jongeren aan de slag te gaan. Daarnaast laat ik me dit jaar ook inspireren door de 6-daagse opleiding ‘talentgedreven werken met kinderen en jongeren’, georganiseerd door de Blij met Mij-academie.

Door deze inspirerende opleiding kijk ik op een heel andere manier naar de kinderen die ik begeleid. Ik wil met kinderen en de kring rondom het kind samen kijken naar de sterktes, naar wat wél werkt en naar hun talenten want ‘alles wat je aandacht geeft, groeit’. Op die manier wil ik ze sterker en veerkrachtiger maken om te kunnen omgaan met de dingen die wat minder vlot verlopen.

Naast dit alles ben ik erg geïnteresseerd in mentale groeiprocessen en wil ik kinderen begeleiden in het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, veerkracht en mindset.

In mijn logopedische begeleiding integreer ik het talentgericht werken. Daarnaast tracht ik kinderen en hun omgeving te stimuleren tot ‘groeidenken’.

Naast het begeleiden van kinderen en hun omgeving tracht ik via workshops en lezingen ook anderen te inspireren met het ‘talentenverhaal’ en het verhaal rond ‘mindset’.

Na 18 jaar doe ik dit werk met nog evenveel passie. Je kan me op dinsdag en vrijdag terugvinden in Kinderen Centraal. Op andere dagen vind je me in mijn eigen Groeiatelier te Vremde (www.hetgroeiatelier.be).

Naast dit alles geniet ik van mijn warme thuis met man en 3 kinderen, samenzijn met familie en vrienden en muziek beluisteren of spelen.

 

Van harte welkom!